Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Bart Kiene

Bart Kiene

Bart Kiene is toneelspeler, regisseur en docent.

Hij was vaste speler bij de Toneelgroep Baal Amsterdam en het Nationale Toneel den Haag. Verder was hij oprichter en leider van Theatergroep Nijinsky en zat hij in de dagelijkse leiding van de Amsterdamse toneelschool & Kleinkunstacademie. Ook was Bart oprichter en artistiek leider van De Acteerschool Rotterdam.

Momenteel is hij docent op de Toneelschool & Kleinkunstacademie Amsterdam en dit jaar ook speler en regisseur. Verder is Bart docent bij de Baak en de Beukelaargroep.

Zijn werksessies zijn gericht op acteertechniek, waarbij acteren opgevat moet worden als geloofwaardig en persoonlijk optreden voor- en met mensen, in het dagelijks leven, voor een groep of op het toneel.

Omdat de ‘actor’ vooral wordt gehoord en gezien gaat de techniek dan ook vooral over sturing in hoe je gedrag wordt waargenomen via deze 2 zintuigen. Gedrag wordt beïnvloed door stressfactoren tijdens het ‘optreden’. Zo kunnen zenuwen bijvoorbeeld onverstaanbaarheid tot gevolg hebben.

Kunnen omgaan met stress, aspecten als dialoog techniek, gebruik van de stem, spraak en uitstraling zijn veel terugkerende aandachtspunten.